Ripple / XRP

Finn beste handelsplattform

Se sanntids kursinformasjon: XRP / USD

Kort om Ripple

Ripple er navnet for både en digital valuta (XRP) og ett åpent betalingsnettverk som ble dannet for å gjøre det mulig å overføre penger raskere, enklere og billigere uten en statlig tredjepart.

Ideen bak Ripple er bygget på at betalingssystemene idag er på et stadie hvor epost var tidlig på 80-tallet. Da laget alle leverandørene sine egne epost systemer for kundene sine, og hvis en kunde brukte et annet system så kunne ikke de kommunisere med hverandre.  Ripple er designet for å knytte forskjellige betalingssystemer sammen. Målet for Ripple er å bygge på den desentraliserte digitale valuta-tilnærmingen satt av Bitcoin, og dermed gjøre for penger hva internett gjorde for allel andre typer av informasjon.

I dag er Ripple den raskeste og mest skalerbare digitale valutaen, og muliggjør real-time globale betalinger. Store aktører som Santander, American Express og SSB har allerede tatt del i Ripple sitt globale nettverk.

Noe av det som gjør Ripple spesielt spennende er den overlegne hastigheten, kostnaden og skalerbarheten når man sammenligner den med andre kryptovalutaer. Tabellen under gir en god oversikt over hvordan Ripple overgår de andre på disse 3 faktorene:

Se sanntids kursinformasjon: XRP / USD

Vil du handle Ripple?

Finn den beste handelsplattformen for deg her!