Bitcoin / BTC

Finn beste handelsplattform

Se sanntids kursinformasjon: BTC / USD

Kort om Bitcoin

Bitcoin er den eldste kryptovalutaen og ble skapt i 2009, men først omsatt til en pris i 2010 på 0.0025 dollar, altså omtrent 0,02 øre med dagens valutakurs mot norske krone. Ca. 7 år senere, 1. januar 2018 er prisen på Bitcoin ca. kr 110.000. Det vil si at prisen på Bitcoin er høyere enn gull. Prisstigningen innebærer at hvis man hadde kjøpt Bitcoin for 100 kroner i 2010, så ville man idag hatt 550 millioner norske kroner.

Bitcoin finnes i et begrenset antall på kun 21 millioner bitcoins, og det er ikke mulig å lage flere. Det er ingen sentralbank som kontrollerer valutaen Bicoin og transaksjonene som gjøres med den. Isteden er det private «Minere» som verifiserer transaksjonene ved å løse kompliserte matematiske oppgaver, hvor det fungerer som et lotteri hvor den første som løser oppgaven mottar nye bitcoins. Hvem som helst kan bli «minere», men i dag kreves det stor datakraft for å gjøre dette og for den vanlige «mann i gata» vil dette bli et minus project siden maskinen din vil forbruke mer strøm hvor strømkostnaden vil være større en fortjenesten.

Mange har hørt uttrykket Blockchain sammen med Bitcoin, og det er fordi Blockchain er mest kjent som teknologien som ligger bak den digitale kryptovalutaen Bitcoin.

Vil du handle Bitcoin?

Finn den beste handelsplattformen for deg her!

Se sanntids kursinformasjon: BTC / USD